Over mij

Regien Wilmes helpt uw kind bij het verwerken van verlies
Regien Wilmes helpt bij het verwerken van verlies

Mijn naam is Regien Wilmes.   In 1961 geboren. 
Ik woon samen met Eddy.
Ik ben moeder van Dinnie en oma van Feline en Tess.

Maar ook ben ik leerkracht aan het  Montessori kindcentrum Maastricht. Daar heb ik gemerkt dat rouw en verlies bij kinderen een grote impact kan hebben. En niet alleen bij kinderen. Ook bij collega’s en mezelf. Na een kort ziekbed hebben we een collega verloren. We moesten opeens omgaan met het verdriet en een warboel aan gevoelens. Ik ben op zoek gegaan hoe ik kinderen in het onderwijs zou kunnen helpen en begeleiden bij verlieservaringen en rouw. 

Bij een lezing over kinderen en verlies heb ik   Manu Keirse ; (klinisch psycholoog en doctor in de medische wetenschappen ) ontmoet. Een ware rouwexpert.  Zijn lezing over ‘kinderen helpen bij verlies‘  heeft mij overtuigd van het belang om van betekenis te kunnen zijn bij verlies en rouw binnen de school. Zijn invoelende manier van praten over verlies , maar zeker ook zijn bevlogenheid heeft me enorm geïnspireerd. Met als resultaat dat ik verder op zoek ben gegaan  naar een opleiding.

Mijn zoektocht heeft me verder geleid naar opleidingen Land van Rouw in Groesbeek.  (Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten). Hier heb ik de post HBO opleiding Omgaan met Verlies met de specialisatie kinderen en jongeren gevolgd. 

Naast mijn werk als groepsleerkracht heb ik op andere scholen in Maastricht mogen werken met kinderen die een verlies ervaring hebben. In de praktijk ervaar ik hoe goed het is om met deze kinderen te werken. Vandaar dat ik naast drie dagen in de week voor de klas als juf van een middenbouw-groep, er ook heel graag in mijn praktijk wil zijn voor kinderen met verlies. 

Ervaren van het verlies, het voelen van de pijn.
Begeleiden maar ook helpen het leventje weer op te pakken met het gemis, maar ook de herinneringen in hun hart.

Welkom bij Blauwe ballon

Blauwe Ballon helpt bij het verwerken van verlies

Opleidingen; Master SEN gedrag
                         Post-HBO ‘Omgaan met verlies’ 

U kunt mij ook vinden in het verwijsbestand van Land van Rouw.
Maar ook in het verwijsbestand van Condole  de app voor verbinding bij verlies 
Wilt u verder kennismaken, neem dan contact met me op.

Blauwe Ballon is ook te vinden op social media: Facebook | Instagram | Linkedin